Gazdaság

Etika mindenkinek - Készségalapú megközelítés

Megjelent a Pallas Athéné Kiadó legújabb kiadványa, Larry R. Churchill: Etika mindenkinek című könyve.

Etika mindenkinek - Készségalapú megközelítés
Az Etika mindenkinek című könyv borítója
Fotó: PABooks

Az Etika mindenkinek című könyv kiindulópontját erkölcsi életünk legérdekesebb alapvetései képezik. Ide tartoznak a késztetéseink, amelyek a zavar, a tanácstalanság és a morális útvesztés következtében alakulnak ki; az elégedettség, amelyet az erkölcsi növekedés nyomán tapasztalunk; valamint az öröm, amikor kialakul másokkal az összetartás és az összhang erkölcsi értelemben.

Ez a könyv azoknak szól, akik az életüket morális tekintetben is értelemmel teli módon szeretnék élni, állítja Larry R. Churchill bioetika professor emeritus. A szerző jelen kötetében amellett érvel, hogy az erkölcsös élethez elsősorban bizonyos készségek elsajátítása és csiszolása szükséges.

Az etikát a filozófiai fogalmak elméleti tárgyalása helyett olyan készségek mentén közelíti meg, amelyeket mi is fejleszthetünk önmagunkban. E praktikus megközelítés segítségével megtanulunk használni néhány méltatlanul elhanyagolt fogalmi eszközt, felismerhetjük és elkerülhetjük az etikai kérdéseket túlzottan leegyszerűsítő gondolatokat, valamint az élet során felmerülő, elkerülhetetlennek tűnő buktatókat.

Az Etika mindenkinek című kötet, valamint a Pallas Athéné Könyvkiadó (PABooks) korábban megjelent kiadványai megvásárolhatók a PABooks könyvesboltjában, a Bölcs Várban, valamint webáruházában, a www.pallasathenekiado.hu oldalon.

Kapcsolódó írásaink