Gazdaság

„Szemléletváltás nélkül a budapesti turizmus ezt a válságot nem fogja túlélni”

Szemlélet- és modellváltás nélkül a budapesti turizmus ezt a válságot nem fogja túlélni, ezért azon kell dolgozni, hogy a belföldi vendégek ellátogassanak a fővárosba - többek között ezt is kifejti Guller Zoltán a legújabb podcastban.

„Szemléletváltás nélkül a budapesti turizmus ezt a válságot nem fogja túlélni”
Guller Zoltán
Fotó: MTÜ

A vezérigazgató azt is hozzáteszi, hogy Budapest az elmúlt években elveszítette a hazai vendégeit, ám nélkülük nincs esély a túlélésre, mert 2021 őszéig nem lehet nagy számban külföldi turistára számítani -  a belföld az új külföld, ennek megfelelő modellváltás szükséges, mert a jelenlegi üzleti modell nem csak nem fenntartható, hanem hibás is Guller Zoltán szerint. 

A podcastban szó esik még a nulla százalékos kamatozású Széchenyi Turisztikai Kártya programról, illetve a SZÉP Kártyáról, amely ismét bizonyítja: a magyar turizmus egyik motorja. Az év első kilenc hónapjában a feltöltés és a költések aránya is meghaladta a tavalyi év azonos időszakában mért adatokat. Guller Zoltán beszámol a Tourinform-irodák felújítását, korszerűsítését célzó pályázat eredményeiről, továbbá a Kisfaludy Strandfejlesztési Konstrukció IV. üteméről is, amely szeptember végén zárult.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink