Gazdaság

Két és fél milliárd forint jut agrárágazati járványvédelmi rendszerre

Cél a kockázatcsökkentés

A Vidékfejlesztési programnak köszönhetően két és fél milliárd forint jut a baromfi- és sertéstartó telepek járványvédelmi rendszereinek kialakítására, annak ellenére, hogy a pályázatot eredetileg kétmilliárd forintos keretösszeggel hirdették meg – közölte az Agrárminisztérium (AM) a távirati irodával.

A felhívás a járványügyi kockázatok által leginkább sújtott és fejlesztésekkel leghatékonyabban védhető telepekkel rendelkező sertés- és baromfiágazat számára szólt – áll a közleményben. Az AM célja a különböző járványos állatbetegségek állattartó telepeken történő megjelenése kockázatának csökkentése. A közleményben leírták, hogy a gazdák idén május 1-jétől pályázhattak, és a kezdeményezés sikerét mutatja, hogy két pályázati körben összesen 349 támogatási kérelem érkezett, 5,4 milliárd forint támogatási összeg igényével. Az agrártárca az eredeti forráskeret megnövelése mellett minden olyan pályázót nagy eséllyel támogatásban fog részesíteni, akik a benyújtáshoz szükséges minimumkritériumoknak megfelel – tették hozzá.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom