Gazdaság

Matolcsy György: Kína nem egy buborék, nem fog kipukkadni

„Kína gazdasági növekedése buborékokon keresztül látható: ezek azonban fennmaradhatnak, ha egy gazdaság növekedési üteme folyamatosan meghaladja a kamatlábét. Kínával azonban nem ez a helyzet” - írta Matolcsy György jegybankelnök a novekedes.hu gazdasági portálon a Financial Times Ingyenes csere című cikkére reagálva.

Matolcsy György: Kína nem egy buborék, nem fog kipukkadni
Matolcsy György
Fotó: MH

Mint írta, ezenkívül a nulla közeli kamatlábú világunkban a buborékok nem fordulnak elő olyan gyakran, mint korábban. Kínának még mindig van bőven lehetősége a kamatlábak csökkentésére, amikor a mérsékelt növekedési ráták felváltják az egekbe szökő GDP-növekedési adatokat.

Emellett Kína rendkívül hatékonynak bizonyult gazdaságának problémásabb részeinek célzott monetáris eszközökkel történő kezelésében - jegyezte meg a jegybankelnök, hozzátéve: szükség esetén minden bizonnyal megismétlik sikereiket a következő években.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom