Gazdaság

Új elnök irányíthatja a londoni székhelyű Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankot

Négyéves mandátum

Francia elnököt választottak tegnap a részvényes országok és szervezetek képviselői az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) élére.

Új elnök irányíthatja a londoni székhelyű Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankot

Mint arról a távirati iroda beszámolt, Odile Renaud-Basso, a francia pénzügyminisztérium gazdaságpolitikai ügyekben illetékes vezérigazgatója a közép- és kelet-európai, valamint az egykori szovjet térség gazdasági átalakulásának finanszírozására 1991-ben létrehozott londoni pénzintézet hetedik – egyben negyedik francia és első női – elnöke lesz. Korábban betöltötte az Európai Unió gazdasági és pénzügyi bizottságának alelnöki tisztségét, a Világbank kormányzótanácsának Franciaországot képviselő tagja volt, és jelenleg ő a kormányhitelezők alkotta informális csoport, a Párizsi Klub elnöke. Az  új elnök Sir Suma Chakrabartit követi a londoni bank élén. Chakrabarti július 2-án, második négyéves mandátumának lejártával távozott tisztségéből. Azóta Jürgen Rigterink, a banki és szakpolitikai tevékenységért felelős első alelnök irányította az EBRD-t ügyvezetőként.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom