Gazdaság

Az Állami Számvevőszék szerint megbízható a zárszámadás

Stabil költségvetés

Megbízható a 2019-es zárszámadás, állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ), amely szerint a 2019-es költségvetés megalapozta a koronavírus-járvány miatti válság menedzselését.

A 2019-es költségvetés végrehajtásának ellenőrzéséről szóló jelentésükben megállapítják: a költségvetési intézményrendszer biztosította a szabályszerű gazdálkodást a közpénzekkel, a hiányra és az államadósságra vonatkozó törvényi előírások teljesültek – írta az MTI. Az ÁSZ rámutat: folytatódott a több éve tartó költségvetési stabilizáció és a gazdaság dinamizálása. Ezek a folyamatok a járvány hatására 2020-ban megtörtek, de pozitív következményeik éreztetik hatásukat.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom