Gazdaság

Társadalmi egyeztetés az új Duna-hídról

A folyami átkelőhöz vezető út második szakasza Pesten a Gubacsi út–Illatos úti csomóponttól az Üllői útig épülne meg

Az új Duna-hídhoz tervezett utak közül a pesti oldalon hat lehetséges nyomvonalváltozatról lehet véleményt alkotni.

Idén szeptemberben kezdődött a Dél-Budát és Dél-Pestet összekötő új Duna-híd úthálózatáról a társadalmi párbeszéd, amely most a második szakasszal folytatódik – közölte lapunkkal a Budapest Fejlesztési Központ. Az első, a budai oldalról induló és a Soroksári útig tartó, az új Duna-hidat és a Ráckevei-Dunán átívelő hidat is magában foglaló első szakasz terveiről két hét alatt több mint ötezren mondták el véleményüket, ezek értékekése jelenleg zajlik. A leendő Galvani-hídhoz vezető úthálózat második szakasza a Gubacsi út–Illatos úti csomóponttól az Üllői útig tart, itt a kormány és a főváros közös városfejlesztési fóruma, a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa idén februárban döntött hat lehetséges megoldás vizsgálatáról.

Az érdeklődők most a Budapest­ujkorutja.hu oldalon tanulmányozhatják, összehasonlíthatják, és az erről az oldalról elérhető kérdőív kitöltésével véleményezhetik a részletesen kidolgozott terveket. A hat műszaki változat közül négy esetében az út a Gubacsi úti csomópontot elhagyva a Határ út irányába halad, és így éri el az Üllői utat. Két változat a Gubacsi úti csomópontot elhagyva a ferencvárosi rendező-pályaudvart keresztezi, majd az Ecseri úton keresztül éri el az Üllői utat.

Az új Duna-híd a Galvani utca–Illatos út vonalában épül meg, ezért amennyiben év végéig nem sikerül döntést hozni, a Gubacsi útnál elakadhat a körút építése. Az úthálózat viszont akkor lesz teljes, ha eléri az Üllői utat, és Budapest új körútjaként megfelelő kapcsolatokat biztosít többek között a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, Kőbánya, illetve a dél-pesti kerületek irányába is. Ehhez, illetve a belváros forgalomcsillapításához szükséges az úthálózat második szakaszának a megépítése.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom