Gazdaság
Az okosélelmiszerek szerepe különösen felértékelődik a járvány időszakában
Debreceni beruházás
Szakács Tamás azt mondta, a mintegy nyolcszázmillió forintos beruházást 280 millió forint európai uniós támogatással finanszírozzák, az új üzemben évente mintegy hatvanmillió darab szendvicsalapot és finompékárut gyártanak. Hozzátette: a Vitajó elnevezésű okoscipókból évi több mint ötmillió darab fogy, ami csaknem kétmilliárd forintos piacot jelent. Ezzel a termékkör a sütőipari kategóriában a funkcionális élelmiszerek között az egyik legsikeresebb. A Smart Food élelmiszer- és egészségkoncepció a koronavírus-járvány időszakban különösen felértékelődik. Az okosélelmiszereket hosszú ideig tartó kutatási, fejlesztési és innovációs program keretében a Hajdúsági Sütödék-csoport cégei fejlesztették ki.