Gazdaság

Az okosélelmiszerek szerepe különösen felértékelődik a járvány időszakában

Debreceni beruházás

Új sütőüzemet alakít ki debreceni központi telephelyén a Hajdúsági Sütödék Zrt. okosélelmiszerek (amelyek kedvező élettani hatásokkal bírnak) fagyasztott verzióinak gyártására – közölte a cégcsoport vezérigazgatója szombaton a távirati irodával.

Szakács Tamás azt mondta, a mintegy nyolcszázmillió forintos beruházást 280 millió forint európai uniós támogatással finanszírozzák, az új üzemben évente mintegy hatvanmillió darab szendvicsalapot és finompékárut gyártanak. Hozzátette: a Vitajó elnevezésű okoscipókból évi több mint ötmillió darab fogy, ami csaknem kétmil­liárd forintos piacot jelent. Ezzel a termékkör a sütőipari kategóriában a funkcionális élelmiszerek között az egyik legsikeresebb. A Smart Food élelmiszer- és egészségkoncepció a koronavírus-járvány időszakban különösen felértékelődik. Az okosélelmiszereket hosszú ideig tartó kutatási, fejlesztési és innovációs program keretében a Hajdúsági Sütödék-csoport cégei fejlesztették ki.

Kapcsolódó írásaink

Válságálló a hazai élelmiszeripar

ĀA gazdaság érdekében most az a legfontosabb, hogy a működőképesség fenntartása mellett a legtöbb ágazatban megtörténhessen az újraindulás – hangsúlyozta a pénzügyminiszter

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom