Gazdaság

Az adókedvezményekre a turizmusban, a rendezvényszervezésben szükség lehet

Kockázatos második hullám

A munkaerőpiaccal kapcsolatos intézkedések nagyrészt támogathatóak, nem ezek az intézkedések váltják ki a legnagyobb vitát – nyilatkozta lapunknak Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezető elemzője.

Kiemelte: bár a múlt héten megjelent munkaerőpiaci adatok a munkaerő­piac gyors visszarendeződését mutatják, az alkalmazotti statisztikából látszik, hogy bőven van még tennivaló, illetve egyes ágazatokat súlyosabban érint a válság, mint másokat. Kockázatot jelent a második hullám, illetve annak hatásai is. Fontos azonban, hogy a szűk költségvetési mozgástér miatt az intézkedések kellően célzottak legyenek, itt tehát a javaslatok pontos megfogalmazására van szükség. Beszélt arról is, hogy az adókedvezményekre a turizmusban, a rendezvényszervezésben valóban szükség lehet, a közfoglalkoztatás bővítése pedig nem új javaslat. A piaci foglalkoztatás támogatására eddig is voltak programok, kérdés, hogy itt mi az újdonság.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom