Gazdaság

Guller Zoltán: Március végéig költhető el a szálláshelyfejlesztésre elnyert összeg

Segítség a zenészeknek is

Idén december 31. helyett jövő év március 31-ig lehet felhasználni a nyolcszobásnál nem nagyobb szálláshelyek fejlesztési támogatását – mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) honlapján tegnap közzétett podcastben Guller Zoltán vezérigazgató.

Guller Zoltán: Március végéig költhető el a szálláshelyfejlesztésre elnyert összeg
Guller Zoltán
Fotó: MH

Felhívta a figyelmet, hogy az érintettek összesen 43 milliárd forint támogatást már megkaptak, a pályázók száma meghaladta a tizennégyezret. Guller Zoltán a határidő módosítását azzal indokolta, hogy a belföldi idegenforgalom sikeres nyarat zárt, és emiatt sok szolgáltató nem tudta a tervezett időben elkezdeni a korszerűsítéseket. Így mindenki nyer, hiszen a nyári szezon alatt tudták fogadni a vendéglátók a turistákat,  a téli, kora tavaszi szezonban pedig el tudnak készülni felújításaikkal a következő szezonra. Az elmaradt fesztiválszezon miatt nagyon komoly bevételektől estek el a zenészek, így ennek az ágazatnak is igyekezett segíteni az MTÜ. Guller ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a raktárkoncertek megrendezését, valamint a cigányzenészek fellépését támogató pályázatok eredményéről akár már napokon belül értesíthetik az érintetteket. A népzenészeknek még csaknem két hetük maradt jelentkezni a számukra kiírt támogatásért – tette hozzá. Kitért arra a jogszabályváltozásra is, amely október elsejétől kizárólag a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központnál (NTAK) regisztrált szolgáltatókat engedi online szálláshely-közvetítőkön hirdetni. Az illegális szállásadók sértik a tisztességes vállalkozások érdekeit és rontják a magyar idegenforgalom érdekeit – hangsúlyozta. Véleménye szerint a változtatás azért is hasznos, mert az NTAK negyvenezer szálláshely forgalma alapján napi szinten szolgáltat adatokat a belföldi turizmusról, és ez megkönnyíti a döntéshozatalt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom