Gazdaság

A hitelezés legújabb trendjei

Megjelent a „Hitelezési folyamatok” című kiadvány, amelynek célja, hogy átfogó képet mutasson a hitelezés legfrissebb trendjeinek alakulásáról, valamint segítséget nyújtson ezen folyamatok megfelelő értelmezéséhez.

A hitelezés legújabb trendjei
A bankok is sokkal jobban megválogatják azt, hogy mely adósoknak és milyen mértékben nyújtanak hiteleket
Fotó: MH/Katona László

A kiadvány egyik legfontosabb megállapítása, hogy a hitelezési folyamatokat leginkább a koronavírus megjelenése befolyásolta. Két dologról kell azonban mindenképpen beszélni. Egyrészt a hitelfelvevők óvatosabbá váltak, kevésbé keresik a hitelfelvételi lehetőségeket. Másrészt a bankok is sokkal jobban megválogatják azt, hogy mely adósoknak és milyen mértékben nyújtanak hiteleket. mindezekkel párhuzamosan az állam és a jegybank is próbálja tompítani a koronavírus gazdasági hatásait. ennek érdekében új hitelprogramok kerültek bejelentésre, másrészt pedig a márciusban bejelentett törlesztési moratórium nagyban segít abban, hogy kisebb mértékben csökkenjen a fennálló hitelállomány.

Objektum doboz

A „Hitelezési folyamatok” című kiadvány ide kattintva teljes terjedelemben elolvasható.

Kapcsolódó írásaink

Továbbra is dinamikus a béremelkedés

ĀA versenyszférán belül a bankszektorban a legmagasabb a bérnövekedés, ezenkívül a műszaki tudományos terület nagyon jó eredményeket ért el, az energiaszektor szintén