Gazdaság

Sikeresen zárult a Mészáros Csoport nyaraltatási programja

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően 574 nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsalád nyaralhatott július közepétől szeptember közepéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels szállodáiban és a Balatontourist kempingjeiben üdülhettek Zalakaroson, Gyulán és a Balaton partján. A program koordinálásában részt vett a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és az Egyszülős Központ is.

Egyszülős- és nagycsaládosok üdülhettek idén nyáron a zalakarosi Hunguest Hotel Freyaban, a gyulai Hunguest Hotel Erkelben és a Balatontourist füredi, révfülöpi, valamint akali kempingjeinek mobil- és üdülőházaiban. A július közepétől szeptember közepéig tartó időszakban 5-7 napos turnusokban, félpanziós ellátással nyaralhattak a családok. Az üdültetés 200 millió forintos költségét Mészáros Lőrinc magánvagyonából finanszírozta a cégcsoport jótékonysági programjának keretében. Az ingyenes üdültetést elsősorban a koronavírus járvány ideje alatt nehéz helyzetbe került családok vehették igénybe.

A Hunguest Hotels gyulai és zalakarosi szállodáiban összesen 1079 főt láttak vendégül a 6 napos turnusokban, ebből 176 egyszülős, 103 pedig nagycsalád. A Balatontourist kempingjeiben 295 családot fogadtak, 1198 fő érkezett július 19. és szeptember 13. között, akik 7 napot tölthettek a Balaton parti üdülőhelyeken. A NOE és Egyszülős Központ hozzávetőleg fele-fele arányban töltötte meg a kempingekben rendelkezésre álló férőhelyeket.

A Mészáros Csoport a nagyszabású üdültetési programon túl több formában is segített a koronavírus-járvány idején. – hangsúlyozta Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója. Az MKB Bank Nyrt. áprilisban egymilliárd forintot adományozott az időskorúak tájékoztatásával és védelmével kapcsolatos kormányzati intézkedések elősegítésére.

A járvány miatt az anyagi ellehetetlenülés szélére sodródott Hársfalevél Ápolási Intézet és Nyugdíjas Ház működési költségeire 25 millió forintot utalt át a Mészáros Csoporthoz tartozó Fejér B.Á.L. Zrt. A kommunikációs igazgató emlékeztetett: a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllői úti koraszülött intenzív osztálya fogadja az egészséges babák mellett a fertőzésgyanús vagy igazoltan covidos édesanyák koraszülöttjeit is. Utóbbiak ellátására szállítóinkubátort adományozott a Mészáros Csoport.

A járványügyi feladatok megoldásához nyújtott segítséget a Balatontourist is, mobilházakat bocsátott a Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézet rendelkezésére. Emellett az M1 Flotta jóvoltából egy-egy gépjárművel segítette Mészáros Lőrinc Biatorbágy-Herceghalom illetve Felcsút polgárőreinek munkáját, akiknek jelentősen megnőttek a teendőik a koronavírusjárvány miatt.

Az egyszülős- és nagycsaládosok ingyenes üdültetési programját a nagy sikerre való tekintettel jövőre is folytatni kívánja a Mészáros Csoport – tette hozzá a kommunikációs igazgató.

Kapcsolódó írásaink