Gazdaság

Versenyhivatali eljárás helyett fejlesztésre fordíthat pénzt a Tesco, elfogadta a kötelezettségvállalást

Online bevásárlás

Elfogadta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Tesco 407 millió forintos kötelezettségvállalását, amelynek értelmében az áruházlánc fejleszti, valamint az egész országra kiterjeszti a kiszállítással kapcsolatos szolgáltatásait – közölte Rigó Csaba Balázs, a hivatal elnöke Budapesten, sajtótájékoztatón.

Versenyhivatali eljárás helyett fejlesztésre fordíthat pénzt a Tesco, elfogadta a kötelezettségvállalást
Rigó Csaba Balázs
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A versenyhivatal azért folytatott eljárást a Tesco-Global Áruházak Zrt.-vel szemben, mert az áruházlánc nem tette egyértelművé, hogy honlapja valójában nem webáruház, hanem online-bevásárlás-szolgáltatást nyújt, és a rendelések jelentős részénél fordul elő legalább egy helyettesített vagy hiányzó termék, amivel a fogyasztó csak az átvételkor szembesül. Az eljárás során a Tesco kötelezettséget vállalt arra, hogy 15 nap alatt egyértelművé teszi honlapját. Emellett három hónap múlva valódi web­áruházat is üzemeltet majd az eddigi szolgáltatásával le nem fedett területen. A webáruházat hat hónap múlva országos lefedettségűvé teszi az áruházlánc.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom