Gazdaság

Októbertől ismét tart rendezvényeket a Hungexpo

Új kiállítási épületekkel és konferenciaközponttal készülnek

Újra lesznek rendezvények a Hungexpón, a programokat óvatos derűlátással, de annak tudatában szervezik, hogy az utazási korlátozásoktól függ az események sikere. A rendezvényekre szigorú biztonsági szabályokat dolgoztak ki, biztosítják a távolságtartás lehetőségét.

Októbertől ismét tart rendezvényeket a Hungexpo
Ganczer Gábor: Egy szakkiállítás befektetés a jövőbe
Fotó: Hungexpo.hu

Szigorú biztonsági szabályok mellett októ­berben megrendezi a Construma, az Otthon Design, az Automotive Hungary és az Ipar Napjai kiállításokat a Hungexpo – jelentette be tegnap Ganczer Gábor. A Hungexpo vezérigazgatója közölte, hogy az 55 milliárd forintos felújítási program a terveknek megfelelően halad. A B pavilon kívül-belül elkészült, két hét múlva átadják az A pavilont, október és november végén egy-egy új kiállítási épületet, 2021 augusztusában pedig elkészül a konferenciaközpont is.

Mint fogalmazott, 2021-es rendezvényeiket óvatos derűlátással, de annak tudatában szervezik, hogy az utazási korlátozásoktól függ az események sikere. Ganczer Gábor hozzátette, a válság folytatódása 50–60 százalékos elbocsátási arányra kényszerítheti a rendezvényszervezőket, miközben Budapest kiemelkedően sok esemény helyszíne lesz jövőre. A vezérigazgató szerint egy-egy szakkiállítás befektetés a jövőbe, hiszen ilyen események is kellenek a gazdaság újraindításához. A Hungexpónak ezért be kell bizonyítania, hogy biztonságos vásárokat tud tartani. A Hungexpo kereskedelmi igazgatója közölte, hogy a rendezvényekre szigorú biztonsági szabályokat dolgoztak ki, biztosítják a távolságtartás lehetőségét, szabályozzák a tömegek mozgását. A fertőtlenítő kapuk és a többi új eszköz százmillió forintnál is nagyobb összegbe került – mondta Szilvási Krisztina, aki úgy véli, hogy a kiállításokon a részvétel semmivel nem veszélyesebb, mint más eseményeken, vagy a közösségi közlekedésben. Hozzátette, hogy rendeznek virtuális kiállításokat, közvetítéseket is, hiszen ma már valós eseményeket is lehet követni az interneten. Az Építési Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke, Koji László jelezte: hogy az építőipar várja a Construmát, hogy bemutathassa új termékeit. Az ágazatban tömeges megbetegedés nincs, a helyzetet megfontoltan kezelik a vállalkozások, de a visszaesés elkerülhetetlen. A nyári adatok kissé kedvezőbbek a tavasziaknál, de ez csupán a szokásos szezonális felfutás. Az építőipar éves teljesítménye négyezermilliárd forint lehet idén, noha kedvező körülmények mellett ötezermilliárd forint is lehetne – mondta Koji László. A 39. Construma és a 9. Otthon Design kiállítást október 7. és 11. között, a 8. Automotive Hungary
és az Ipar Napjai kiállítást október 19. és 22. között rendezi meg a Hungexpo.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom