Gazdaság

Csaknem negyven cég nyert több mint hét és fél milliárd forintot a Magyar multi programban

Kiemelt beruházástámogatások

Összesen 7,6 milliárd forint értékben harminchét vállalkozás nyert támogatást a Magyar multi programban – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a távirati iroda közlése szerint tegnap a Magyar multi program oklevél átadó ünnepségén, Budapesten.

Csaknem negyven cég nyert több mint hét és fél milliárd forintot a Magyar multi programban
György László
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

György László arról beszélt, közel háromszáz vállalkozás regisztrált a program első körében, közülük 104 felelt meg a szigorú belépési kritériumoknak, 87 menedzsmentinterjút folytattak le.

A támogatás intenzitása negyvenöt százalékos, az átlagos projektérték 456 millió forint, az átlagos támogatás 205 millió forint volt. A program egyik résztvevője volt a Florin Zrt., amely kézfertőtlenítőivel járult hozzá a koronavírus-járvány elleni védekezéshez – tette hozzá. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő kiemelte: a Magyar multi program pont azon stratégiai célok megvalósításában segít, amelyek a magyar gazdaságpolitika alapját képezik. A programra olyan vállalkozások jelentkezését várták, amelyek a jövőben akár nemzetközi nagyvállalattá fejlődve is tudnak kötődni Magyarországhoz, és magyar munkavállalókra alapozva tudnak hozzájárulni a térség felvirágoztatásához – mondta. A program fontossága leginkább az elmúlt hónapokban volt érezhető – fejtette ki Szentkirályi Alexandra, aki szerint nem kell különösebben indokolni a kormány azon törekvését, hogy a magyar gazdaság és a vállalkozások megerősítését és ezen keresztül a magyar családok megerősítését tűzte ki célul. A koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesés, a tavasszal tapasztalt nemzetközi kitettség azonban még inkább ráirányította az emberek figyelmét arra, hogy miért is fontos
a stabil gazdaságpolitika, az hogy bizonyos stratégiai ágazatok magyar kézben legyenek, és hogy miért fontos a hazai termékek, szolgáltatások vásárlása. Emlékeztetett, a kormány a gazdaságvédelmi akcióterv részeként adó- és járulékkedvezményekkel támogatta a vállalkozásokat.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom