Gazdaság

Nemzetközi megbízatást kapott a MÁV vezetője

Erősödik az érdekképviselet

Alelnöknek választotta Homolya Róbertet, a elnök-vezérigazgatóját az Európai Vasúti és Infrastruktúra-társaságok Közössége (CER) a szervezet tegnapi online közgyűlésén, mandátuma 2021 végéig szól – adta hírül tegnap a MÁV Zrt.

Nemzetközi megbízatást kapott a MÁV vezetője
Homolya Róbert
Fotó: MH

Mint arról a távirati iroda beszámolt, a MÁV tájékoztatása szerint a MÁV elnök-vezérigazgatójának ez a pozíciója emeli a vállalatcsoport nemzetközi presztízsét, erősíti a társasági és a magyar vasúti érdekek képviseletét. A CER tevékenysége az elkövetkezendő években stratégiai témákra össz­pontosít, mint például az európai zöldmegállapodás megvalósítása, amelynek fontos eleme lehet a környezetbarát vasút súlyának növelése az Európai Unióban. Homolya Róbert közölte: az uniós gazdaságélénkítő helyreállítási csomagban fontos szerepet játszhat a vasút is.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom