Gazdaság

Célzottan folytatódik a törlesztési moratórium

Meghosszabbított könnyítések

A legkiszolgáltatottabb emberek esetében hosszabbodik meg fél évvel a hiteltörlesztési moratórium, mert a kezdeti szakaszban is inkább a sérülékenyebb csoportok éltek a lehetőséggel – közölte tegnap a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője az M1 aktuális csatornán. Binder István elmondta, hogy a moratórium bevezetésének köszönhetően kétezermil­liárd forint maradt a lakosságnál.

A szóvivő ismertette: az MNB korábban felszólította a bankokat, hogy a bankszámlaadatok alapján monitorozzák ügyfeleiket, hogy lássák, milyen helyzetben vannak. 160–240 ezer család került nagyon sérülékeny helyzetbe, nekik mentőöv lehet a moratórium meghosszabbítása – hangsúlyozta. Hozzátette, hogy tavasszal körülbelül hatvanezer vállalkozás vette igénybe a moratóriumot, a nehéz helyzetbe került cégek pedig, ha jelzik a banknak, élhetnek a hosszabbítással. Binder István közölte, hogy tavasszal Európa döntő részén moratóriumot hirdettek, sok országban pedig meg is hosszabbították azt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom