Gazdaság

Heti összevetésben csak a Magyar Telekom erősödött a vezető részvények közül

Járványhatás a tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX növekvő forgalom mellett 33 591,51 ponton zárta az elmúlt hetet, 1246,48 ponttal, vagyis 3,58 százalékkal alacsonyabban a múlt pénteki záróértéknél.

A részvénypiac forgalma 47,072 milliárd forint volt az előző heti 36,583 milliárd forint után. A vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek. A csökkenő tőzsdei trendet emelte ki az Equilor Befektetési Zrt. az MTI-nek küldött heti összefoglalójában. A hét első napját a BUX még 166,25 pontos emelkedéssel, 35 004,24 ponton zárta, a hét többi napján viszont egyre lejjebb került az index. A BÉT gyengélkedése nem számított egyedülállónak, az európai részvénypiacokat is a visszaesés jellemezte. A befektetői hangulatra negatívan hatott a járvány terjedése. Heti összevetésben csak a Magyar Telekom erősödött, részvényeinek árfolyama a múlt heti zárás óta 0,54 százalékos erősödéssel 370 forintra nőtt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom