Gazdaság

Átadták az Év Széchenyi Vállalkozása Díjakat

Átadták Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében az Év Széchenyi Vállalkozása Díjakat. A Széchenyi Alapítvány célja, hogy elismerje és felkarolja a nemzetgazdaságot szem előtt tartó sikeres vállalkozásokat, a tehetséges vállalkozókat.

Átadták az Év Széchenyi Vállalkozása Díjakat
Werderits Krisztián, a Visual Cortex Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója (b) átveszi a fődíjat az évi ötvenmillió forint alatti árbevétel kategóriában Széchenyi Tímeától, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány elnökétől és Mihaletzky Gézától, a bírálóbizottság elnökétől Az Év Széchenyi Vállalkozása 2020-díjak átadóünnepségén a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében 2020. szeptember 21-én
Fotó: MH/Purger Tamás

„A Gróf Széchenyi István Alapítvány tagjait Széchenyi István leszármazottai alkotják. Éppen ezért hoztuk létre a családi alapítványt, és ezért kívánjuk magasba emelni és tovább képviselni azt a szellemiséget, amelyet a Széchenyi család képviselt évszázadokon át Magyarországon" – közölte Széchenyi Tímea, az alapítvány elnöke a Magyar Nemzeti Múzeumban megtartott díjátadó ünnepségen.

Ismertette, az Év Széchenyi Vállalkozása Díjakat az alapítvány azzal a céllal kezdeményezte 2015-ben, hogy a családi hagyományt követve elismerje és felkarolja azokat a vállalkozásokat, amelyek tevékenységükkel nemcsak a saját, hanem a nemzet boldogulását is szem előtt tartják. Beszédében kitért Széchenyi István életútjára, valamint a nemzetgazdaságért tett érdemeire.

Nagy Ádám, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) iparági stratégiákért és szabályozásért felelős helyettes államtitkára hozzátette, az ITM fő feladata a jövő építése, a gazdaság, a magyar ipar támogatása, fejlesztése. A tárca négy kiemelt ágazatban – építőipar, egészségipar, élelmiszeripar és kreatív ipar – készít stratégiát, azonban ezek mellett minden olyan iparágat támogat, amelyek elősegítik az ország boldogulását – mondta az államtitkár.

Az Év Széchenyi Vállalkozása 2020 fődíjat az évi ötszázmillió forint összárbevétel kategóriában a Market Építő Zrt. kapta, az évi ötvenmillió és ötszázmillió forint közötti összárbevétel kategóriában a Vesta Home Magyarország Zrt., az évi ötvenmillió forint alatti árbevétel kategóriában a Visual Cortex Kft. Az Év Széchenyi Vállalkozása 2020 a család különdíja elismerésben részesült a Pszichomenedzser Szolgáltató és Betéti Társaság, továbbá oklevelet vett át az ENEA MED Bt., a RINI Kft., Terék József és Faragóné Tóth Zsuzsanna egyéni vállalkozók. 

Kapcsolódó írásaink