Gazdaság

A Szerencsejáték Zrt. elnyerte a pénzügyileg legstabilabb cégeknek járó minősítést

A nemzeti lottótársaság a Bisnode Platinum Excellence tanúsítványban részesült, ez alapján a pénzügyileg legstabilabb lábakon álló hazai cégek közé tartozik. A minősítés a legmagasabb elismerés a Bisnode tanúsítványok közül, amelyre Magyarországon csupán a vállalatok 0,5 százaléka jogosult - írja közleményében a Szerencsejáték Zrt.

A Szerencsejáték Zrt. elnyerte a pénzügyileg legstabilabb cégeknek járó minősítést
A Bisnode Platinum Excellence 2020-as díja
Fotó: Szerencsejáték Zrt.

A Bisnode nemzetközi cégminősítő minden vállalkozás pénzügyi stabilitását, üzleti megbízhatóságát minősíti egy folyamatosan visszamért és bizonyított, nemzetközi szakértők által kialakított rendszer alapján. Módszertana Skandináviából származik, ahol a pénzügyi mutatókon kívül például a vállalat eddigi működésének idejét is figyelembe veszik. Ez alapján a minősítésekben szereplő cégeket A, AA, illetve AAA kategóriákba sorolják. A Platinum Minősítés kizárólag a szűkebb kör számára érhető el: azok a vállalatok kaphatják meg, amelyek az AAA minősítést öt egymást követő évben is képesek fenntartani. 

„Nagy megtiszteltetés a Szerencsejáték Zrt. számára, hogy a Bisnode objektív cégminősítése alapján a legjobbak között szerepelhetünk. A független szakértő által kiállított tanúsítvánnyal tovább erősödik az a bizalom játékosaink, partnereink, kollegáink felé, amelyre a hosszú távú üzleti értékteremtésünk épül” – nyilatkozta Duba Róbert József, a Szerencsejáték Zrt. biztonsági igazgatója.

A Bisnode minősítés több hivatalos forrásból származó adaton alapul, úgy mint Igazságügyi Minisztérium adatai, cégbíróság bejegyzései, NAV és más hatóságok adatai. A hivatalos források adatai mellett beépíti a vállalatra vonatkozó pénzügyi információkat, úgy mint mérlegadatok, eredmény-kimutatás, trendek. Ezen túl számos egyéb gyűjtött információt is hozzátesz a rendszer a Bisnode minősítéshez, ezek a szervezeti demográfiai adatok, a cég életkora, mérete, vagy kapcsolódó sajtóhírek.

Kapcsolódó írásaink