Gazdaság

Októbertől pályázhatunk az állattelep-fejlesztésre

Stratégiai beruházások

Az Agrárminisztérium vissza nem térítendő támogatással segíti a gazdákat, a termelői szervezeteket és élelmiszeripari vállalkozásokat – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a tárca közleménye szerint.

Októbertől pályázhatunk az állattelep-fejlesztésre
Nagy István
Fotó: MH

Kiemelte, több mint nyolcszáz lótenyésztő nyújtott be támogatási kérelmet, ezért 320 millió forintra növelik a nekik jutó összeget. A Vidékfejlesztési Programra több mint ezerhatszáz kérelem jött be, a lekötött támogatási összeg pedig eléri a százkilencmilliárd forintot, amelyből csaknem negyvenkilencmilliárd forintot már meg is kapott a harmincötezer állattartó. Új pályázati felhívás jelent meg ötvenmilliárd forint kerettel állattelepek fejlesztésére. A kérelmeket október 1-jétől nyújthatják be az érintettek – tette hozzá a tárcavezető.

Kapcsolódó írásaink

Hazai az összes itthon árult méz

ĀA vélelmezett mérgezéses méhpusztulások esetében köteles bejelentést tenni a károsult méhész, amit a Nébih vizsgál ki hatékonyan és szakszerűen – írta Nagy István agrárminiszter

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom