Gazdaság

Meghosszabbították a diákhitel igénylésének határidejét

A nagy érdeklődésre való tekintettel és a beiratkozási időszak elhúzódása miatt a Diákhitel Központ szeptember 24-ig meghosszabbítja a szabad felhasználású diákhitel igénylési határidejét – írta közleményében a központ.

Meghosszabbították a diákhitel igénylésének határidejét
jövő áprilistól a szakképzésben és a felnőttképzésben is igényelhető diákhitel
Fotó: diakhitel.hu

Azok a hallgatók, akik szeptember 24-ig akár elektronikusan, akár papíron eljuttatják igénylésüket, már október 15-én hozzájutnak a Diákhitel 1-hez.

A közleményben felhívták a figyelmet, hogy a kormány döntése alapján augusztus 15-től az eddigi hetvenezer forint helyett már havi maximum 150 ezer forintig igényelhető a teljesen szabad felhasználású Diákhitel 1. A hallgatók a teljes szemeszterre egy összegben is igényelhetik a megemelt összeget.

A központ idén 2003 óta nem látott számú, mintegy negyvenezer új ügyfélnek folyósít diákhiteleket harminc milliárd forint értékben. Az 1,99 százalékos kamattal elérhető, szabad felhasználású Diákhitel 1-et mintegy harminc százalékkal többen igénylik, mint tavaly, a hasonló időszakban.

A teljesen kamatmentes Diákhitel 2-őt már minden harmadik érintett hallgató igénybe veszi. A koronavírus-járvány hatásainak mérséklésére bevezetett, átmeneti segítséget nyújtó kamatmentes, szabadon felhasználható Diákhitel Pluszt már több, mint 21 ezer hallgató kérte 2020. május 1-től. 

Kapcsolódó írásaink