Gazdaság

Megnövelt adómentes értékhatár

Egyszerűbb és átláthatóbb közteherviselés a családi gazdaságoknak

A családi gazdaságokra és őstermelőkre vonatkozó szabályozás megújításával egyszerűsítené a kormány a mezőgazdasági termelők adózási környezetét és növelné az adómentességi értékhatárokat – mondta tegnap Nagy István agrárminiszter a 33. Bábolnai Gazdanapok megnyitóján.

Hangsúlyozta a szabályozás kiemelt jelentőségét, miután 290 ezer őstermelő és több mint 23 ezer családi gazdaság működési környezetéről van szó. A miniszter hozzátette: a közös őstermelői tevékenység és a jelenlegi családi gazdaság működési formák összevonásával új működési formaként szeretnék bevezetni az őstermelők családi gazdaságának intézményét. Egyúttal bejelentette, hogy az új koncepciót a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségével együttműködésben, a Pénzügyminisztérium és az Igazságügyi Minisztérium bevonásával dolgozták ki, és várhatóan az őszi ülésszakán tárgyalja az Országgyűlés. „Az Agrárminisztérium a korábbi támogatási formákon túl a Gazdaságvédelmi Alapból huszonötmilliárd forint értékben több támogatási konstrukciót hirdetett meg, amelyek segítik a mezőgazdasági termelőket, termelői szervezeteket és élelmiszeripari vállalkozásokat a koronavírus gazdasági hatásainak kezelésében” – mondta Nagy István. A miniszter a rendezvény kapcsán szólt arról, a járvány miatt 2020-ban a 33. Bábolnai Gazdanapok az egyetlen olyan nagy mezőgazdasági szakvásár, ahol az agrárium az elvárt szakmai presztízsnek megfelelően mutatkozhat be, és színvonalas programot kínál a gazdálkodóknak.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom