Gazdaság

Kiváló minőséget biztosít a védjegy

Idén a rendkívüli körülmények ellenére bőven akadtak olyanok, akik kiérdemelték az Érték és Minőség Nagydíjat

Átadták az Érték és Minőség Nagydíj pályázat kitüntetéseit a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. A díj nemzetközi elismertséget is jelentő védjegyhasználattal együtt került a díjazottakhoz.

Kiváló minőséget biztosít a védjegy
Latorcai János: Objektív mérőszámok alapján igazolható a minőség
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A rendkívüli körülmények ellenére bőven akadtak olyan magyar vállalkozások, amelyek sikerrel állták ki a szakmai zsűri szigorú próbáját. Az Érték és Minőség Nagydíj (Émin) védjegye ezért is kulcsfontosságú, mert objektív mérőszámok alapján igazolja a díjazott termékek és szolgáltatások kiváló minőségét – jelentette ki tegnap Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, az Émin-pályázat fővédnöke a budapesti Vajdahunyadvárban a gazdaság ünnepe alkalmából. A díjátadó ünnepségen elmondta, az Émin sok más megkülönböztető védjeggyel szemben ennél többre törekszik, hiszen a tudatos vásárlás és fogyasztás előmozdítását összekapcsolja a kimagasló minőséget előállító hazai termelők elismerésével.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese kiemelte, az idei Émin díjazottjainak több mint fele a mezőgazdasághoz köthető. Az agráriumban dolgozók számára ez az esztendő különösen nehéz, hiszen a járvány mellett a természeti csapások sorozatai is sújtják az ágazatot. Éppen ezért különösen fontos, hogy elismerjük azok munkáját, akiknek köszönhetően étel kerülhet asztalainkra – jelezte a miniszterhelyettes.

Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj pályázati rendszer alapítója hangsúlyozta, az Émin küldetésévé vált, hogy a tanúsító védjegy használatával tovább csökkenjen a gazdálkodók kiszolgáltatottsága, és javuljon termékeik, szolgáltatásaik jövedelmezősége, értékesítési pozíciója. „Bizakodásra ad okot, hogy a vírushelyzettel összefüggő gazdasági folyamatok miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások nem adták fel, komoly erőfeszítéseket tesznek, hogy megőrizzék, illetve helyreállítsák a működésüket a fenntarthatóság és a minőség megtartásával” – tette hozzá az alapító.

A beszédeket követően Latorcai János adta át az elismeréseket. Az Émin-pályázat vállalkozási nívódíját a Dent-Art-Technik Kft. kapta meg, míg az innovációért nívódíjjal a Saint-Gobain Hungary Kft. pályázatát jutalmazták a weberNEON világító homlokzatfesték termékcsalád létrehozásáért. A digitalizációért nívódíj nyertese a Balázs-Diák Kft. lett, amely digitális oktatóanyagot hozott létre Trianon századik évfordulója alkalmából. Az év felfedezettjének a Szarvasi Agrár Zrt.-t választották a Cervinus keménysajt-termékcsaládjáért.

A rendezvényen kiosztott közlemény szerint az Émin tanúsító védjegy használatát és a kitüntető címet harminckilenc pályázat érdemelte ki. A díjnyertes pályázatok az ország tizenhárom megyéjéből érkeztek, hazánk összes régióját érintve. Az élelmezéshez kötődő pályázatok továbbra is a legnépesebb csoportot képviselik, mivel az új védjegyhasználók ötvenhat százaléka ebből a csoportból került ki. A tanúsító védjegy nemzetközileg is kiemelkedő színvonalat garantál, egyben népszerűsíti Magyarország legfontosabb kincsét, a szürkeállomány teljesítményét – áll a közleményben.

Kapcsolódó írásaink