Gazdaság

Kismamákat segíti munkához a bölcsődei támogatás

Továbbra is pályázhatnak a legfeljebb havi negyvenezer forintos bölcsődei támogatásra a kisgyermekes anyák. A program keretében biztosított lehetőséggel az elmúlt egy évben már több mint kétezren éltek. A rendelkezésre álló nyolcmilliárd forintos keret akár hétezer kismamát segíthet visszatérni a munkába – mondta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Kismamákat segíti munkához a bölcsődei támogatás
A rendelkezésre álló nyolcmilliárd forintos keret akár hétezer kismamát segíthet visszatérni a munkába
Fotó: Fiatal Családosok Klubja

Elmondta, a legfeljebb havi 40 ezer forint támogatást azok a munkába visszatérő szülők kaphatják, akik gyermeküket a munkavégzés idejére nem önkormányzati fenntartású, hanem családi vagy munkahelyi bölcsődében helyezik el.

A húszhetesnél idősebb gyermeket nevelő szülők akkor vehetnek részt a programban, ha olyan településen vagy kerületben élnek, ahol nincs önkormányzati fenntartású bölcsődei ellátás, vagy az igénylők száma meghaladja a rendelkezésre álló férőhelyeket.

Ha a gyermek elhelyezéséért fizetett díj negyvenezer forintnál kevesebb, akkor a támogatás összege a bölcsődei havidíj összegével azonos, ha több, a szülőknek csak a különbözetet kell megfizetniük.

Kapcsolódó írásaink