Gazdaság

Viszonylag jónak bizonyult a nyári turisztikai szezon Ausztriában

Visszaesett a bécsi idegenforgalom

A nyári szezonban a vártnál kevésbé esett vissza az osztrák turisztikai forgalom, júliusban egyes területeken már emelkedett is a vendégéjszakák száma – írta tegnap a távirati iroda a bécsi Wifo gazdaságkutató intézet nyomán.

Májustól júliusig a turisztikai ágazat bevételei az egy évvel korábbihoz képest 44,1 százalékkal, 3,95 milliárd euróra csökkentek. A legnagyobb visszaesés a bécsi turizmusban következett be, 85,7 százalékos, a legkisebb pedig, 24,6 százalékos Karintia tartományban. Júliusban Karintiában, Stájerországban és Burgenlandban már nőtt, Bécsben azonban hetvenhárom százalékkal maradt el a vendégéjszakák száma az egy évvel korábbihoz képest. Az idei teljes évre a vendégéjszakák harmincszázalékos csökkenésével számol a Wifo. A válságot a magánüdülők és panziók vészelték át a legkisebb veszteségekkel. Az ilyen szállásokon ugyanis kevésbé vannak kitéve a lakók idegenekkel való érintkezésnek, mint például a szállodákban.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom