Gazdaság

Biztonságot jelent a tudatos vásárlás

A hazai termékek vétele a gazdaságot erősíti

A magyar gazdák a vásárlók, a tudatos vásárlók kezében vannak – hívta fel a figyelmet tegnap Nagy István agrárminiszter a Válaszd a hazait!-kampány keretében tartott üzletbejáráson egy budapesti CBA Príma üzletben.

Biztonságot jelent a tudatos vásárlás
Nagy István agrárminiszter Szentkirályi Alexandra kormányszóvivővel a CBA-ban
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A tárcavezető elmondta: a hazai termékek vásárlása és a tudatos fogyasztói döntések azon túl, hogy a gazdaságot erősítik és védik, sok ezer család megélhetését is biztosítják. Cél, felhívni az emberek figyelmét arra, hogy a magyar termékek vásárlásával a helyi gazdaságot erősítik. Hangsúlyozta, hogy levonták a járvány tavaszi tanulságait, a tapasztalatok alapján az ország önellátó képességének nagy szerepe van, ezért fontos annak erősítése.

A magyar termékek nemcsak frissebbek és sokszor ízletesebbek, de környezetterhelésük is alacsonyabb, mint a külföldről behozott termékeké – mondta a sajtótájékoztatón Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Arról is beszélt, hogy a magyar áruk vásárlása is a munkahelyek megőrzését szolgálja a kormányzati intézkedések mellett. Kiemelte: aki tudatosan választ hazai árut, az nemcsak ebben tud segíteni, hanem biztos lehet abban, hogy biztonságos árut vesz, hiszen Magyarországon európai szinten is kifejezetten szigorúak az élelmiszer-biztonsági szabályok, amely saját magunk és a családunk egészségének az érdekében is fontos szempont. Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója arról számolt be, hogy az üzletlánc tapasztalatai szerint a fogyasztói tudatosság egyre erősebb.

Kapcsolódó írásaink

Hazai az összes itthon árult méz

ĀA vélelmezett mérgezéses méhpusztulások esetében köteles bejelentést tenni a károsult méhész, amit a Nébih vizsgál ki hatékonyan és szakszerűen – írta Nagy István agrárminiszter

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom