Gazdaság

A járványveszély miatt 2021-ben lesz a következő Erőművek Éjszakája

Az erőművekben dolgozó szakemberek és a látogatók biztonsága miatt idén nem tartják meg a tavaly először megrendezett, nagy sikerű Erőművek Éjszakáját – közölte lapunkkal a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH). 

A járványveszély miatt 2021-ben lesz a következő Erőművek Éjszakája
Tavaly rendezték meg először a sikeresnek bizonyult Erőművek Éjszakáját
Fotó: MH/Purger Tamás

A MEKH társadalmi felelősségvállalási programjának fontos célkitűzése, hogy ösztönözze a fogyasztók tudatos és takarékos energiafelhasználását. Ha tudatosan és takarékosan szeretnénk bánni energiaforrásainkkal, akkor jó, ha tudjuk azt is, hogy az energiát kik, hol, milyen eszközökkel és forrásokból, hogyan állítják elő. Az Erőművek Éjszakája ezt mutatja be a nagyközönségnek.

Ismert, a MEKH és csatlakozó partnerei az első Erőművek Éjszakáját tavaly novemberben rendezték meg. Az eseményhez országszerte 42 erőmű, fűtőmű és látogatóközpont csatlakozott. A nyílt napon az érdeklődő nagyközönség bepillanthatott a villamosenergia- és távhőtermelés kulisszatitkaiba, megismerkedhetett az erőművekben és a fűtőművekben zajló munkával, a legfontosabb berendezések működésével és a technológiai folyamatokkal.

Az első Erőművek Éjszakája csaknem négyezer látogatót vonzott országszerte, sikerét jól mutatja, hogy a meghirdetett helyek hamar beteltek, és volt, ahol kevésnek is bizonyultak.

A járványveszély okozta bizonytalan helyzet miatt azonban idén a MEKH nem szervezi meg a rendezvényt. „Az erőművek stratégiai fontosságú, a lakosság mindennapi energiaellátást biztosító egységek, ezért akkor járunk el felelősen, ha sem az ott dolgozók, sem a látogatók egészségét nem kockáztatjuk. Bízunk benne, hogy 2021-ben újra megrendezhetjük a programot" – indokolta a döntést Scherer Zsolt, a MEKH szóvivője.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom