Gazdaság

„Soha ennyi magyar turista belföldön még nem üdült”

A Magyar Turisztikai Ügynökség hivatalos podcastjának legfrissebb adásában az MTÜ vezérigazgatója, Guller Zoltán arról beszélt, hogy minden eddigi rekord megdőlt ezen a nyáron, soha ennyi magyar turista belföldön még nem üdült, nem pihent július-augusztusban.

„Soha ennyi magyar turista belföldön még nem üdült”
Guller Zoltán: Minden eddigi rekord megdőlt ezen a nyáron
Fotó: MH/Purger Tamás

Ami július és augusztus hónapban itt Magyarországon történt, az példa nélküli, a rendszerváltás óta a belföldi turizmus ilyen jó nyarat még nem zárt - értékelt Guller.

Hozzátette: 1,2 millió magyar volt vendég júliusban, tavaly ilyenkor valamivel több mint 1 millió 40 ezren választottak belföldi úticélt. Augusztusban is hasonló számokat várunk.

Kiemelte: akinek lehetősége volt rá, az Magyarországon belül utazott és pihent, ezáltal pedig minden rekord megdőlt ezen a nyáron. 

Valamennyien nagyon nagy örömmel láttuk azt, ami a Balatonnál, a Tiszánál, a Dunánál vagy éppen Hajdúszoboszlón történt, megteltek a szálláshelyek, megteltek az éttermek - mondta Guller. Természetesen a Balaton volt a legnépszerűbb - fűzte hozzá.

A Magyar Turisztikai Ügynökség podcast-adását alább hallgathatja meg teljes hosszában:

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom