Gazdaság

Nagy István: Válaszd a hazait elnevezéssel kampányt indít a kormány

Válaszd a hazait elnevezéssel kampányt indít a kormány a hazai előállítású termékek népszerűsítésére - mondta csütörtökön, Dunaharasztiban az agrárminiszter.

Nagy István: Válaszd a hazait elnevezéssel kampányt indít a kormány
Nagy István a dunaharaszti Ficsor Tehenészetben tartott sajtótájékoztatón
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Nagy István a dunaharaszti Ficsor Tehenészetben tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a világjárványban is megmutatta a magyar mezőgazdaság, hogy képes az önellátásra, a hazai élelmiszer-termelés sikeresen vette az akadályokat és gyorsan reagált a megnövekedett igényekre is. Hozzátette: a kormány célja, hogy a „hazai élelmiszer-ellátás gerincét a családi gazdaságok, a magyar élelmiszer-előállító és feldolgozó, kis- és középméretű vállalkozások alkossák”.     

Az agrárminiszter azt mondta, hogy tudatos fogyasztói döntésre van szükség a magyar mezőgazdaság erősítéséhez. Szavai szerint a magyar termékek vásárlásával, nem csak egy értékteremtő munka végeredményét kapjuk, hanem támogatjuk a magyar családokat, hozzájárulunk a magyar gazdaság fejlődéséhez, erősítjük a város és a vidék kapcsolatát és óvjuk a környezetünket, mivel nem több ezer kilométerről érkeznek az áruk.     

Nagy István elmondta, hogy a „lokális termékek előállítása és - értékesítése fontos szerepet játszik az adott térség fenntarthatóságának, kulturális szokásainak, identitásának megőrzésében, ezért a vidék fejlődésének egyik kiemelkedő tényezője”.
 

Kapcsolódó írásaink

„Válaszd a hazait!”

ĀA miniszterelnök a hazai termékek vásárlásának fontosságára hívja fel a figyelmet + VIDEÓ

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom