Gazdaság

Újabb pályázatok nyílnak ősztől a szász és magyar cégek számára

Az elektromobilitás fejlesztése

A digitalizáció, a hidrogéntechnológia és a körforgásos gazdaság volt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Thomas Schmidt szász tartományi regionális fejlesztésért felelős miniszter találkozójának fő témája tegnap Budapesten.

Újabb pályázatok nyílnak ősztől a szász és magyar cégek számára
Palkovics László
Fotó: MH

A tárgyalófelek egyetértettek, a kétoldalú kapcsolatokat a kis- és középvállalkozói és a felsőoktatási együttműködésben, az elektromobilitás fejlesztésében is érdemes elmélyíteni – tudatta közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Palkovics László hangsúlyozta, hogy a magyar kormány kiemelt szakpolitikai célja Magyarországot Európa élenjáró országai közé emelni a digitális szolgáltatások, a gazdaság digitális átalakítása terén. Az 5G-hálózatok megkezdett fejlesztései megalapozhatják, hogy hazánk az 5G-alkalmazásokban a világ élvonalába lépjen. Az innovációs tárca nagyszabású szuperszámítógépes fejlesztési programot indított, arra törekedve, hogy a nemzeti HPC-központ bővülő kapacitásait a hazai kutatóhelyek mellett az innovatív vállalkozások is igénybe vehessék 2022 elejére.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom