Gazdaság

Elindult a Tisztítsuk meg az országot program

Elindult a Tisztítsuk meg az országot program, amelyet egyebek mellett az illegális hulladéklerakók felszámolására hozott létre a kormány.

Elindult a Tisztítsuk meg az országot program
Illegálisan lerakott szemetet szednek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai a Tisztítsuk meg az országot program első projektjének helyszínén, az M6-os autópálya Ercsi csomópontjánál tartott sajtótájékoztatón
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A kormány júliusban döntött arról, hogy a Klíma- és természetvédelmi akciótervben foglaltakkal összhangban megkezdi az illegális hulladéklerakók felszámolását. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) ezzel párhuzamosan dolgozta ki a Tisztítsuk meg az országot akciótervét - mondta szerdán, Ráckeresztúron Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár.

A Tisztítsuk meg az országot program első pilot projektjének helyszíni bejárással egybekötött rendezvényén az államtitkár elmondta, hogy „a hulladékgazdálkodás új alapokra helyezésének egyik legfontosabb állomása, hogy tiszta lappal, tiszta országgal kezdjünk”.

Objektum doboz

Hozzátette: fontos, hogy egymásra épülő intézkedések szülessenek, így az illegális lerakók felszámolása mellett olyan hulladéklerakókat kell kialakítani, ahová jogszerűen lehet a hulladékot elhelyezni. A másik fontos eleme az illegális hulladéklerakás felszámolásának egy olyan szankciórendszer bevezetése, amellyel senkinek sem jut eszébe közterületen lerakni a szemetét - fűzte hozzá az államtitkár.

Kapcsolódó írásaink