Gazdaság

Erős a kapcsolat Szászországgal

Közös agrárpolitika

A Magyarország és Szászország közötti kapcsolatok további erősítéséről egyeztetett Nagy István agrárminiszter Thomas Schmidt szász regionális tárcavezetővel – közölte tegnap lapunkkal az Agrárminisztérium.

A közlemény szerint a megbeszélésen a felek az agrárdigitalizáció fontosságára hívták fel a figyelmet. A mezőgazdaság 21. századi helyzetét a digitalizáció és az adatok határozzák meg. Hazánk ezért alkotta meg a digitális agrárstratégiát – mondta a magyar miniszter. Nagy István a közös agrárpolitikával kapcsolatban arról beszélt, hogy Magyarország két átmeneti évvel számol. A miniszterek egyetértettek abban is, hogy az uniós források elosztását minél egyszerűbben és rugalmasabban kell szabályozni. Ha ugyanis túl bonyolult a rendszer, és kellő átállási idő nélkül vezetik be, akkor nem lehet sikeres – írták a közleményben.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom