Gazdaság

Matolcsy: Az EU-nak hosszútávú, fenntartható megoldásokra van szüksége

A koronavírus-járvány gazdasági hatásait kezelő, 750 milliárd eurós helyreállítási alap felhasználásával kapcsolatban közölt angol nyelvű cikket a novekedes.hu portálon Matolcsy György.

Matolcsy: Az EU-nak hosszútávú, fenntartható megoldásokra van szüksége
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke
Fotó: MH

A Magyar Nemzeti Bank elnöke a Financial Times egyik cikkére reagálva azt írta, az Európai Uniónak nagy szüksége van a zöld és a digitális átalakulásra, csökkentheti ugyanis a feszültséget a tagállamok között, ha politikai csetepaték helyett az életképes projektekre összpontosítanak.

Ugyanakkor – véli Matolcsy –, a hosszútávú, fenntartható megoldások megteremtéséhez az EU-nak szembe kell néznie olyan, elég kényelmetlen kérdésekkel is, mint a migráció, a demográfia, a munkanélküliség, az eurózónán belüli repedés, az adózás, az Egyesült Államok és Kína közti „hidegháború 2.0”, vagy az Egyesült Királyság és Oroszország jövőbeni szerepe Európában. Hangsúlyozta, célorientált megközelítésre van szükség, ezeket a problémákat nem lehet örökké csak kerülgetni.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom