Gazdaság

A vasútvonal átépítésével új buszállomás létesült Esztergomban

Intermodális közlekedési csomópont

Megépült Esztergom vasútállomása mellett a város új buszpályaudvara. A 240 járatot kiszolgáló létesítménnyel intermodális közlekedési csomópont jött létre, amelyet augusztus 20-tól vehetnek igénybe az utasok.

A Rákosrendező–Esztergom közötti vasútvonal villamosítási és kapcsolódó építési munkálatai 2016 nyarán kezdődtek meg, a beruházás révén 51 kilométer hosszan valósult meg a villamosítás, a teljes szakaszon kiépítették a kiegészítő biztosítóberendezéseket, valamint a kapcsolódó építési munkálatokat is elvégzik a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. beruházásában. Ezen a vonalon 2018. április 9-től közlekednek korszerű, környezetbarát és kényelmes villamos motorvonatok. A beruházás mintegy 120 milliárd forintból valósult meg. A projekt része volt az új esztergomi buszállomás megépítése. Az új állomás megépítésére jelentős részben a funkcióját vesztett vasúti területet használták fel, hozzájárulva, hogy a barnamezős fejlesztés révén Esztergom ezen része is tovább szépüljön. A közvetlen vasúti–autóbuszos kapcsolat révén a térség korábban vasúttal nem megközelíthető területei is gyors, sűrű elérést kapnak Budapestre, jelentősen csökkentve a menetidőt a régi, torlódó útvonalon közlekedő autóbuszokhoz képest. A buszállomást megközelítő Baross utca hatszáz méter hosszan épült át, valamint a Bem tér egy része is megújult. A gyorsabb és biztonságosabb közlekedés érdekében két körforgalom is épült.

Kapcsolódó írásaink

InterCity-kocsikkal újít a MÁV

ĀAugusztus közepétől a Kelet-Magyarország megyeszékhelyein megálló, Nyíregyházáig közlekedő járatokon is korszerű vasúti szerelvényekkel lehet utazni

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom