Gazdaság

Matolcsy: Több unorthodox intézkedésre van szükség

John Plender, a Financial Times újságírója aggódik a központi bankunk függetlenségének elvesztése miatt (FT 2020. július 31).  Felvetésére Matolcsy György, a jegybank elnöke reagált a novekedes.hu portálon megjelent legújabb írásában pénteken.

Matolcsy: Több unorthodox intézkedésre van szükség
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke
Fotó: MH

Ez azonban már megtörtént; éppen most történik és a különböző problémák újabb hullámai fognak lecsapni ránk a 2020-as években - mutatott rá a jegybankelnök.

Matolcsy szerint mindenféle régi/új fenyegetések vannak, kivéve az elszabaduló infláció. „Stratégiai partnerségeket kell kiépítenünk a kormányainkkal, parlamentjeinkkel, az üzleti szektorral és a lakossággal, hogy védekezhessünk a problémék ellen. Az összeköttetések, partnerségek és közös erőfeszítések mindannyiunkat megmenthetnek a háborús időszak csapásaitól a 2020-as években” - üzente a jegybankelnök, aki szerint annak érdekében, hogy a munkát elvégezhessük, még több unorthodox módszert kel használnunk, együttműködést kell ajánlanunk mindenkinek , hogy hosszútávú és működőképes, fenntartható megoldásokat találjunk az emberiségnek.
John Maynard Keynesnek igaza volt, de „hosszú távon” kell túlélnünk, szögezte le Matolcsy.

Kapcsolódó írásaink