Gazdaság

Poszterpályázat indul „Fiatalokkal a fenntarthatóságért” címmel

A fiatalok világnapja alkalmából „Fiatalokkal a fenntarthatóságért” címmel kreatív poszterpályázatot hirdet középiskolások és egyetemisták számára az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) - jelentette be Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár szerdán.

Poszterpályázat indul „Fiatalokkal a fenntarthatóságért” címmel
Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A szaktárca közleményében Boros Anita kiemelte: az ENSZ augusztus 12-ét a fiatalok nemzetközi napjának nevezte ki.

A világnapnak, és ahhoz kapcsolódóan a szaktárca legújabb fenntarthatósági pályázatának is az a célja, hogy a fiatalok hallathassák a hangjukat, és megnyilvánulhassanak olyan fontos kérdésekben, mint a környezetvédelem vagy a fenntarthatóság - írták.

A államtitkár hozzátette: mindannyian tiszta Magyarországot szeretnénk, ennek megvalósításában mindenkire számítunk, így a fiatalokra is, akik friss nézőpontból tekintenek a fenntarthatóságra, a globális felmelegedésre, a környezetvédelemre. A kreatív posztereken keresztül ők is bemutathatják, hogyan óvják a környezetüket, és mit tesznek azért, hogy fenntarthatóbbá tegyék a mindennapjaikat - olvasható a közleményben.

A pályázatra középiskolás és egyetemista fiatalok jelentkezését várják 2020. szeptember 30-ig. A beérkezett pályázatokat szakmai bizottság értékeli, az első három helyezett pénzjutalomban részesül.

A pályázati kiírás a kormany.hu kormányzati honlap dokumentumtárában érhető el.

Kapcsolódó írásaink