Gazdaság

Az MNB hiteltérképpel segíti a vállalkozások terveit

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) új eszközzel segíti a vállalkozások pénzügyi döntéseit: a jegybank új hiteltérképének célja, hogy a vállalkozások a méretüknek, tevékenységüknek és hitelcéljaiknak leginkább megfelelő hitelterméket néhány kattintással megtalálják.

Az MNB hiteltérképpel segíti a vállalkozások terveit
Magyar Nemzeti Bank
Fotó: MH/Katona László

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kivédésére a magyar gazdaságpolitika gyors és hatékony válaszlépéseket adott - mutat rá a jegybank szerdai, lapunkhoz eljuttatott közleménye, amely kiemeli: az intézkedések támogatják a vállalkozások működését, finanszírozási igényeik kielégítését, illetve adósságszolgálatuk teljesítését.

Az MNB Növekedési Hitelprogramjának (NHP Hajrá!) és Kötvényprogramjának (NKP) átalakítása, valamint kibővítése mellett számos további támogatott hitelprogram jelent meg, amelyek összesen 2000 milliárd forintot meghaladó összegű kedvező finanszírozást biztosítanak a vállalkozásoknak.

A hitelek hatékony és sikeres felhasználásához fontos, hogy a hazai vállalkozások egyszerűen és gyorsan képesek legyenek áttekinteni az elérhető lehetőségeket és azok közül a céljaikhoz leginkább illő terméket kiválasztani - mutat rá a közlemény, amely kiemeli: az új Hiteltérkép célja, hogy segítsen a vállalkozásoknak eligazodni az MNB, az Eximbank, az MFB és a KAVOSZ által fejlesztett hiteltermékek között.

Ehhez az MNB egy naprakész és könnyen áttekinthető, néhány kattintással a vállalat méretére, tevékenységére és hitelcéljára szabható termékválasztó oldalt tesz elérhetővé. Az MNB célja ezzel a hitelprogramok támogatása és a hazai vállalkozások fejlődéséhez szükséges finanszírozás orientálása.

Kapcsolódó írásaink