Gazdaság

Matolcsy: Sok érme van, aminek két oldala van

Tim Harford nagyon helyesen rámutat arra, hogy jelenleg is a pandémia szakaszában vagyunk, amikor a különféle hozzáállások, reagálások és fellépések között hatalmas különbségek vannak – írta Matolcsy György a Magyar Nemzeti Bank elnöke a novekedes.hu gazdasági portálon a Financial Times újságírójának cikkére reagálva.

Matolcsy: Sok érme van, aminek két oldala van
Matolcsy György: Az aranyszabály e viharos időszakra az lehet, hogy az asztalon lévő összes érmét egyidejűleg vegyük figyelembe és használjuk is
Fotó: MH

A jegybankelnök véleménye szerint az újságíró a koronavírus-járvány kapcsán az „élet vagy halál érmére" összpontosít. Mint fogalmazott, jelenleg sokkal több érme van az asztalon.

Van egy „teljes lezárás vagy a munkahelyek megmentése" érme, van „kórházba menni vagy mindenáron elkerülni őket" érme, „úszni az árral vagy saját legjobb lehetőségek megvalósítására törekedni" érme is létezik és még sok más egyéb is.

„Hosszútávon mindannyian halottak vagyunk" – idézte John Maynard Keynes-t Matolcsy György, aki szerint az aranyszabály e viharos időszakra az lehet, hogy az asztalon lévő összes érmét egyidejűleg vegyük figyelembe és használjuk is.

Kapcsolódó írásaink