Gazdaság

Szabadstrandok tucatjai várják a kikapcsolódni vágyókat a Balatonon

Hamis látszatot kelt az ellenzék, amikor arról beszél, hogy eltűntek a szabadstrandok a Balatonon – hangzott el vasárnap a balatonboglári Platán Strandon kormánypárti politikusok sajtótájékoztatóján.

Szabadstrandok tucatjai várják a kikapcsolódni vágyókat a Balatonon
Őri László (középen), a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke beszél balatonboglári Platán Strandon megtartott vasárnapi sajtótájékoztatón
Fotó: MH

Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: végiglátogatták Fonyód, Lelle és Boglár szabadstrandjait, amelyek nem csak megteltek, de amellett, hogy ingyenesek, kulturált feltételeket biztosítanak a fürdőzőknek.

Az ellenzék egyszerűen hamis látszatot kelt, amikor arról beszél, hogy eltűntek a szabadstrandok a Balatonon. Szó sincs róla! Azt javasolta a baranyaiaknak is: jöjjenek el, pihenjenek a magyar tenger partján.

Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta: ne higgyenek az ellenzéknek, higgyenek inkább a saját szemüknek, jöjjenek el a Balatonra, a szabadstrandokra és nézzék meg, milyen állapotban is vannak.

Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője megemlítette, hogy az elmúlt évek fejlesztései mellett a Magyar Turisztikai Ügynökség most hirdette meg a negyedik strandfejlesztési pályázatát.

Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere kiemelte, hogy valamennyi strandjuk ingyenes és nem is tervezik fizetőssé tenni egyiket sem.

Kapcsolódó írásaink