Gazdaság

Matolcsy: Segíts magadon azzal, hogy a saját érdekedet követed

Raghuram Rajannak teljesen igaza van abban, hogy egyes országok egy vagy több évtizedet is elveszthetnek a járvány miatt - fogalmazott Matolcsy György a novekedes.hu-n megjelent legújabb írásában Rajannak a Financial Timesban 2020. július 8-án megjelent írására reagálva.

Matolcsy: Segíts magadon azzal, hogy a saját érdekedet követed
Matolcsy György: Mindannyiuknak a saját érdeküket kell követniük okos és célzott intézkedésekkel a helyreállításra
Fotó: MH


A jegybankelnök szerint ugyanakkor ez csak a történet egyik fele, mivel az országok jó része, szegényebbek és gazdagabbak, elveszthetik a 2020-as éveket vagy még többet is azzal, hogy nem kezelik megfelelő módszerekkel a Covid-19 hatásait.

Szinte minden déli ország ebbe a klubba tartozik és sok északi gazdaság is (Olaszország, Spanyolország, Franciaország, az Egyesült Királyság például), szinte minden gazdagabb ország déli része, valamint a gazdag és a szegény társadalmak szegényebb részei - teszi hozzá.

Matolcsy György úgy véli, mindannyiuknak a saját érdeküket kell követniük okos és célzott intézkedésekkel a helyreállításra, mert a széleskörű sikertörténetek hiánya mellett senki sem fogja segíteni a legreménytelenebbeket.

Kapcsolódó írásaink