Gazdaság

Kajla-körök kisiskolásoknak

A gyerekek országszerte kettőszázhatvankettő ponton gyűjthetnek pecséteket, és százötven helyen kaphatnak kedvezményeket – ismertette a kormányszóvivő

A Magyar Turisztikai Ügynökség által létrehozott Kajla-program ideális választás a kisgyermekes családok részére. A belföldi idegenforgalom újjáéledéséhez a 2019 nyara óta működő esemény is hozzájárulhat a kisiskolásokat és családjaikat megszólítva.

A Kajla-program részét képező Kajla-körök fő célja, hogy az alsó tagozatosok és családjaik közül minél többen utazzák be az országot és megismerjék annak természeti, történelmi kincseit – mondta tegnap Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Normafa Rendezvényházban.

A sajtótájékoztatón közölte, a jövő hét szerdától útnak induló Kajla-köröket a Kajla.hu honlapon, okostelefonos alkalmazásban és nyomtatott katalógusokban is népszerűsítik a Kajla-útlevelek mintegy félmillió birtokosa és család­jaik körében.

A kampány a Kajla-útlevélre épül, amellyel a gyerekek július 1. és augusz­tus 31. között ingyen utazhatnak a MÁV-Start Zrt. és a GYSEV belföldi járatain, valamint a Bahart és a Mahart egyes hajójáratain.

A kisiskolások országszerte 262 ponton gyűjthetnek pecséteket Kajla-útlevelükbe, és százötven helyen kaphatnak kedvezményeket, a nyár végéig ingyenesen küldhetnek belföldre Kajla-képeslapot, valamint maketteket is igényelhetnek, amelyekből Magyarország nevezetességeit építhetik fel.

A kezdeményezés számos utazási és más kedvezményt kínál – emelte ki a kormányszóvivő. Szentkirályi Alexandra emlékeztetett arra, hogy a járvány kitörése után a kormány rendkívül gyorsan nyújtott mentőövet a válság által sújtott turisztikai ágazatnak, például adócsökkentés és -elengedés, járulékcsökkentés, kedvezményes hitelprogram, hitelmoratórium, munkahelymegtartó és -teremtő támogatások formájában – idézte fel az intézkedéseket a kormányszóvivő, kiemelve a szektorban állami támogatással zajló fejlesztéseket, beruházásokat is.
A belföldi turizmus májusban újraindult: májusban ötszázezer fő másfél millió vendégéjszakát töltött hazai szálláshelyeken, ami az április adat ötszöröse.

Kiemelte, hogy a belföldi idegenforgalom újjáéledéséhez a Magyar Turisztikai Ügynökség által tavaly létrehozott Kajla-program is hozzájárulhat a kisiskolásokat és családjaikat megszólítva – tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom