Gazdaság

Családi élményt ad a program

Kimelt cél a gyermekek játékos megismertetése hazájukkal

A Kajla-program keretében idén belföldön már nemcsak vonattal, hanem a balatoni és a Mahart bizonyos járatain is utazhatnak ingyen a kisiskolások. Erről is beszéltünk Szentkirályi Alexandra kormányszóvivővel.

Családi élményt ad a program
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is segített a programszervezésben
Fotó: MH/Purger Tamás

– Milyen szempontok alapján hozta létre a Magyar Turisztikai Ügynökség a Kajla-programot 2019 nyarán?

– A program létrehozásának elsődleges szempontja a belföldi utazások élénkítése, ezért olyan javaslatokat szeretnénk tenni a szülőknek és a gyermekeknek, amivel vonzó, izgalmas és értékes itthoni élményekkel tudnak gazdagodni. Nagyon sok helyre az általános iskolás, gyerekek ingyen tudnak utazni belföldön diákigazolványukkal és a Kajla-útlevéllel például vonattal, illetve idén már a Mahart és a Bahart egyes járataival. Így felfedezhetik az országot, valamint a turisztikai szempontok mellett az alsótagozatosoknak értékes élményeket, hasznos tudást tudunk adni a hazájukról, az őket körülvevő természeti kincsekről, örökségről.

– Mi adja a program családbarát jellegét?

– A Kajla-program minden eleme tulajdonképpen közös élményekre invitálja a családot. Az idei év egyik újítása az úgynevezett Kajla-körök bevezetése, amelyben húsz, családbarát igényeket kielégítő helyszínt állítottunk össze. Ezek olyan kirándulóhelyek, túraútvonalak, tanösvények, amelyeket biztonsággal vállalhatnak a szülők egy kisiskolás, alsós gyermekkel is együtt, hiszen könnyebb teljesíteni ezeket, és egy-két óra alatt bejárhatók.

– Így nem a szülőknek kell összeállítani a mindenkinek megfelelő programlistát.

– Pontosan. Szerintem a szülőknek folyamatosan kihívást jelent és fejtörést okoz nyár előtt, hogy hogyan találnak olyan programot, amiben a gyermek is jól érzi magát, és mi, szülők is tudjuk, hogy biztonságos, hasznos, értékes együtt töltött idő lesz a program vége. Ebben segítenek nekünk a Kajla-programok, ugyanis húsz olyan javaslatot tesznek elénk amelyek egészen biztosan értékes és maradandó élményt fognak jelenteni a családnak minden szempontból.

Kapcsolódó írásaink

Kajla-körök kisiskolásoknak

ĀA gyerekek országszerte kettőszázhatvankettő ponton gyűjthetnek pecséteket, és százötven helyen kaphatnak kedvezményeket – ismertette a kormányszóvivő

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom