Gazdaság

Az újraindítás sikerét döntően befolyásolják az ipari beruházások

Az ipar területén megvalósuló fejlesztések nemcsak az egyes vállalatok, hanem az egész magyar gazdaság számára fontosak. Ezek a beruházások hozzájárulnak a gazdaság újraindításához és a jövő növekedésének megalapozásához is – jelentette ki Varga Mihály a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) három támogatói szerződésének aláírásakor.

Az újraindítás sikerét döntően befolyásolják az ipari beruházások
Varga Mihály: A kormány szándéka az, hogy a mostani helyzetben minden segítséget megadjon a magyar vállalkozásoknak a talpon maradáshoz
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Az elsődleges cél a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítése érdekében olyan fejlesztések segítése, amelyek a munkahelyek védelmét és új munkahelyek létrehozását segítik – tette hozzá a pénzügyminiszter. A kormány szándéka az, hogy a mostani helyzetben minden segítséget megadjon a magyar vállalkozásoknak a talpon maradáshoz, a fejlődéshez, mert csak így érhető el, hogy az emberek munkahelye megmaradjon – hangsúlyozta Varga Mihály. Mint fogalmazott: a GINOP kis- és középvállalkozásokat támogató pályázati konstrukciója azoknak a cégeknek volt elérhető, amelyek vállalták, hogy megtartják az általuk foglalkoztatottak számát.

A miniszter elmondta: ha megfelelően használjuk fel a hazai és uniós forrásokat, abból a vállalkozások fejlődését segítjük, és megerősödve kerülhetünk ki a válságból. A tények azt mutatják, hogy júniusban már enyhén élénkült a gazdaság, de a járvány miatt a miniszter éves szinten ötszázalékos teljesítménycsökkenéssel számol. Varga Mihály szerint az eredményes továbblépés egyik legfontosabb záloga az, hogy a kormány és a hazai vállalkozások továbbra is partnerként dolgozzanak a cégek sikeres működéséért és a munkahelyek megőrzéséért.

A miniszter három vállalkozás vezetőjével kötött ma szerződést: a Stadler VOSZK Kft. több mint 90 millió forintos beruházással bővíti gépparkját, amelyhez 58 millió forintos támogatást nyertek el, a Vámosgép Kft. 206 millió forintos eszközfejlesztéséhez 144 millió forinttal járul hozzá a kormány. A termékeit számos országban értékesítő Halaspack Bt. közel 141 millió forintos beruházásához mintegy 99 milliós forintos segítséget jelent a pályázati támogatás

Kapcsolódó írásaink