Gazdaság

Újabb nemzeti laboratóriumok kialakítása kezdődik meg

Tudományos csomópontok létrehozása

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére létrejövő nemzeti laboratóriumok, a nemzetgazdaság számára különösen ígéretes tématerületek hazai tudáscentrumait összefogva, a jelentős világméretű kihívásokra válaszokat adó, nemzetközi szinten elismert tudományos csomóponttá válhatnak – emelte ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a program projektindító konferenciáján tegnap Budapesten.

Újabb nemzeti laboratóriumok kialakítása kezdődik meg
Palkovics László
Fotó: MH

A tárcavezető jelezte, hogy négy fő kutatási-fejlesztési területen belül tervezetten tizennyolc nemzeti laboratórium kialakítása kezdődik meg idén mintegy tizennégymilliárd forint felhasználásával. A laboratóriumok egyebek mellett az autonóm rendszerek, az éghajlatváltozás, a mesterséges intelligencia és a virológia témaköreivel foglalkoznak majd.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom