Gazdaság

Frissített önteszt segíti a szabályozott gazdálkodást

Számvevőszéki újítás

Több mint hatszáz központi költségvetési szerv tesztelheti 2020-ra vonatkozóan is a gazdálkodása szabályozottságát az ÁSZ legfrissebb, idei évre aktualizált öntesztje segítségével – közölte tegnap a számvevőszék a honlapján.

Az önteszt az adott központi költségvetési szerv vezetőjét, belső ellenőrzése gazdálkodási és ellenőrzési feladatait támogatja. Az ÁSZ kedden hozta nyilvánosságra az Országos Atomenergia Hivatalról szóló jelentését, így már az atomenergia biztonságos alkalmazásával kapcsolatos hatósági feladatokat ellátó szerv is fejlesztheti gazdálkodása szabályozottságát az önteszt segítségével. A számvevőszék nagy hangsúlyt helyez törvényben előírt tanácsadó tevékenységére, melynek egyik fontos területe az ÁSZ 2014 novemberében elindított öntesztrendszere. Az eltelt csaknem hat évben a mostanival együtt összesen 33 önteszt vált elérhetővé az ÁSZ honlapján. Ezek ma már számos célcsoportnak adnak iránymutatást a törvényi előírásoknak megfelelő, szabályszerű működéshez. Az önteszteket eddig több mint 16 ezer alkalommal töltötték le az érintett célcsoportok.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom