Gazdaság

Egyre több helyen érhető el a szupergyors internet

Infokommunikációs fejlesztés

A kormány kiemelt figyelmet fordít az infokommunikáció és a digitalizáció fejlesztésére, amelynek része a Szupergyors Internet Program (SZIP) megvalósítása – hívta fel a figyelmet Solymár Károly Balázs az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára tegnap Újhartyánban, azon a sajtótájékoztatón, amelyen a SZIP-program keretében újabb 18 ezer végpontot adtak át.

Egyre több helyen érhető el a szupergyors internet
Solymár Károly Balázs
Fotó: MH

A helyettes államtitkár közölte, hogy a kormány a Nemzeti Infokommunikációs Stratégia célkitűzéseként vállalta, hogy 2020-ra minden háztartás számára elérhető legyen a legalább harminc Mbps sebességű interneteléréshez való hozzáférés lehetősége, és a háztartások legalább ötven százalékában száz Mbps-os internet-hozzáférés álljon rendelkezésre.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom