Gazdaság

Érdemes belföldi biztosítást kötni

Már most látszik, hogy az idei nyár a hazai üdülésről, túrázásról szól

Az idei nyár sokkal inkább a belföldi üdülésről, túrázásról szól, a biztosítótársaságok is ehhez alkalmazkodtak. A belföldi utasbiztosítás a kalandosabb kikapcsolódást választóknak jöhet különösen jól.

Érdemes belföldi biztosítást kötni
A belföldi utasbiztosítás az aktív kikapcsolódást választóknak különösen hasznos
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A Magyar Turisztikai Ügynökség legfrissebb adatai szerint idén akár rekordszámot is elérhetnek a belföldi vendégéjszakák. Csak májusban 134 000 vendég érkezett hazai szálláshelyre, akiknek 94 százaléka magyar volt. Az már most látszik, hogy az idei nyár sokkal inkább a belföldi üdülésről, túrázásról fog szólni, viszont balesetek ilyenkor is előfordulhatnak, ezért fontos, hogy felkészültek legyünk – hívta fel a figyelmet a CHERRISK by UNIQA lapunknak küldött közleményében. Mint írták, a vállalat bevezette a Belföldi Utasbiztosítást. Itthon még kevésbé ismert ez a biztosítás, azonban igény már régóta mutatkozott rá. A biztosítás azoknak ajánlott elsősorban, akik kalandosabb kikapcsolódási formát választanának, és kerékpározással, túrázással, sziklamászással töltenék a szabadnapokat. Elővigyázatosságból egy medencés kerti parti vagy egy családi grillezés alkalmából is érdemes bebiztosítani magunkat, éppen ezért ezeket a biztosításokat akár egyetlen napra és saját lakhelyünkre is megköthetjük. Ebből az is következik, hogy elsősorban azoknak lehet igazán jó választás ez a biztosítás, akik nem rendelkeznek állandó balesetbiztosítással. Sokan azt gondolhatják, hogy az általános társadalombiztosítás (TB) elegendő védelmet biztosít egy balesetnél, azonban egy ilyen termék bizonyos extrém sportokra, helikopteres mentésre is fedezetet nyújthat, amelyekre a társadalombiztosítás nem. A hagyományos utasbiztosításokkal ellentétben például a CHERRISK Belföldi Utasbiztosítás nem a felmerülő költségeket téríti meg, hanem fix összegű kifizetést biztosít, amennyiben bekövetkezik valamilyen biztosítási esemény.

Ugyan június közepétől már ismét elérhető a külföldi utasbiztosítás CHERRISK rendszerében is, bár a társaság hozzáteszi, a COVID-19 miatt sok országba továbbra is csak szigorú feltételekkel vagy egyáltalán nem engedélyezik a beutazást. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a szabályozások folyamatosan változnak, így indulás előtt mindenképp érdemes alaposan tájékozódni.

Kapcsolódó írásaink

Jó évük volt a biztosítóknak

ĀA szektor jövedelmezősége három éve kiemelkedően magas szinten áll, a jogszabályi elvárás kétszeresét jelentő tőkefeltöltöttség pedig nem változott jelentősen

Barangolás a barlangokban

ĀBalczó Bertalan: Idén sokkal biztonságosabb az itthoni kirándulás, mint a külföldi nyaralás, a nemzeti parkok olyan tájak, amelyekkel azonosítani tudjuk Magyarországot

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom