Gazdaság

A legtöbb ország teljes fordulatot hajtott végre

Merryn Somerset Webbnek, a Financial Times újságírójának teljesen igaza van: megfigyelhetjük a V-alakú kilábalás korai jeleit a legtöbb országban, amelyet érintett a koronavírus-járvány – írta pénteken Matolcsy György jegybankelnök a novekedes.hu gazdasági portálon.

A legtöbb ország teljes fordulatot hajtott végre
Matolcsy György jegybankelnök
Fotó: MH/Papajcsik Péter

„A korlátozások a GDP három százalékába kerülnek havonta, de a gazdasági teljesítmény globálisan és főleg Közép-Európában az év végére fog visszatérni a koronavírus előtti szintre. Mindeközben egyes felelőtlen vagy kétségbeesett kormányzati és központi banki döntések miatt a legtöbb ország elszabaduló államadósságot és költségvetési deficitet váltott ki” – hangsúlyozta a jegybankelnök, hozzátéve: ami még fontosabb, a legtöbb ország teljes fordulatot hajtott végre az állampolgárok, a vállalatok és az állam mélyen györekező konszenzusában a szereplők felelősségét illetően.

A mindent vagy semmit játék a 2020-as években sokkal többe fog kerülni, mint a járvány havi három százalékos költsége. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom