Gazdaság

A Széchenyi Kártya program újabb termékkel bővült

A portfólió több mint háromnegyed részét a vidéki cégek adják

A vállalkozásokat segítő hitelprogramokon belül a kis- és középvállalkozások finanszírozására fókuszáló Széchenyi Kártya programot a válság kezelésére alakították át az európai uniós szabályok enyhülésének figyelembe vételével.

A Széchenyi Kártya program újabb termékkel bővült
A programban részt vevő szövetségek elkötelezettek a hitelesség mellett
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A Széchenyi Kártya program válsághelyzetre kidolgozott új termékeinek indulása óta, 2020. május 15-től eddig több mint 210 milliárd forint államilag támogatott hitel felvételére fogadtak be mintegy 7500 kérelmet, ebből több mint 1800 ügylet keretében 34 milliárd forintra már szerződést is kötöttek a bankok – mondta Krisán László, a programot működtető Kavosz Zrt. vezérigazgatója tegnap egy háttérbeszélgetésen Budapesten. Hangsúlyozta, a Széchenyi Kártya program új termékei mutatják, hogy a Kavosz tulajdonosai, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége elkötelezett a hitelesen működő vállalkozások mellett – tudatta a távirati iroda.

Krisán László felhívta a figyelmet arra, hogy a Széchenyi Kártya program új termékei közül a beruházási hitel új elemekkel bővült, egyebek közt lehetőséget adnak meglévő hitelek kiváltására, üzletrészvásárlásra, köztük a generációváltást segítő átalakulás finanszírozására. Kiemelte, hogy a legkelendőbb az Agrár Széchenyi Kártya Plusz termék, amely az eddig befogadott kérelmek több mint ötven százalékát teszi ki, összegben pedig 36,02 százalékot képvisel.

Az új konstrukcióként kidolgozott Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel a beadott kérelmek 2,43 százalékát, összegben pedig 3,17 százalékát jelenti – tette hozzá. Az új termékportfólióban a kártyák 84 százalékát vidéki, 16 százalékát fővárosi cégek igényelték, megyéket tekintve pedig Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Csongrád-Csanád jár az élen.

Kapcsolódó írásaink